Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
08.07.2019.
10:08 > 10:57
Verica Vajdić i njen sin Nikola prinudno su rano jutros, bez najave, iseljeni i svojih stanova u Ulici Koste Abraševića, na Telepu.
  • Aleksi

    25.11.2019 01:10
    Ni u EU nije bolje!
    Naime nesto slicno, ne isto, ali slicno sam dozivela sa bivsim partnerom, a policija mu je pomogla u tome i predlozila mu to. Naime policija je nekih pola meseca dan za danom, nekada i po 2x dolazila na stan kod nas zbog nasilja u porodici, ali ni jednom on nije dobio zabranu prilaska ili bilo sta da su promenili. Pomusali su kao da mi kazu da ja moram izaci, medjutim za to sam uvek imala spreme argumente da ja zakon poznajem kao i svoja prava i tipa "Ako MORAM ja izaci kako kazete, sto me onda ne izbacite Vi? Vi ste ovlascena lica za to!".. Na kraju kada sam jedva zivom silom uspela podneti prijavu protiv njega oni su me pokusali poslati na psihijatriju sa koje sam odmah pustena, uz pismo da je sa mnom sve u najboljem redu, samo imam losu zivotnu situaciju sa partnerom. Tog dana dok sam ja cekala izvestaj psihijatra i dok sam se dovukla u stan, on je bio u policiji gde su ga savetovali da zameni bravu, a ostatak ce oni da odrade kako je sutra dan i bilo tj ne bi ni bilo da ja nisam otisla sa sinom do parka..Po povratku iz parka samo sam videla svoj kufer poluprazan na hodniku,nazvala sigurnu kucu, uputili me na policiju, a policija po dolasku mi nije ni dozvolila da udjem i uzmem svoje licne stvari ili dokumenta, morala sam od njega traziti da mi ih da i to AKO ZELI ON sto je necuveno,ej! Daju mu za pravo da on zadrzava moje stvari i dokumentaciju! U besu sam cak policiji zapretila tuzbom bude li mi nesto falilo. A sve samo jer je on drzavljanin AT, a ja EU druge zemlje.
  • Mila

    11.07.2019 20:34
    N1
    Insajder treba da obradi situaciju profesije prodavca privatnok izvršitelja. Prodaje preko stečaja itd. Koliko je samo tu para utajeno i koliko je sve jednostavno i dobro organizovano. Bilo da se radi o prodaji imovine fizičkih lica ili preduzeća u stečaju ili neka druga, svuda je uključen organizovani kriminal. Ozbiljna utaja poreza i prevara građana.
    Spremni da pomognemo novinarima, da se brzo rasplete situacija.
  • Odgovor

    10.07.2019 11:03
    @ goja
    Mi nismo u EU i naš sistem nije funkcionalan, sve korumpirano. Otišli ste da živite u EU zato što ovde nešto opasno ne funkcioniše. Kod nas hoće da primnjuju zakon EU, a standard nam je kao u Etiopiji. Svuda u EU privatni izvršitelji rade po zakonu i svuda je sudska odluka zakon. E kod nas to nije slučaj, sve se radi suprotno zakonu. Jedva čekam da uđemo u EU i da se stane na put bandi privatnih izvršitelja. Ja sam za EU, ali da su standardi svuda isti.
  • Goja

    10.07.2019 07:11
    Nenajavljena iseljenja su praksa u svim evropskim zemljama. I naravno, rade ih privatni izvršitelji - ko bi drugi.
  • O

    10.07.2019 03:24
    @ ceca
    U pravu ste. Niko noje svestan koliki je ulog i kakav je kriminal u igri. Vrlo opasne igre, manipulacije, iznude, zelenašenje, jednom rečju visoki kriminal. Ogroman novac se vrti, državne dažbine se preskaču. Država je u velikom minusu. Postavlja se pitanje kome ovakvo stanje odgovara. Izvršitelj - kupac - prodavac - banka, fizičko lice ili neko drugo društveno preduzeće - policija. Opasna igra sa narodom. Očigledno ovoj vlasti to odgovara. Vapaj naroda, pomozite i stanite na kraj mafiji privatnih izvršitelja.
  • Mila

    09.07.2019 23:12
    Ceca
    Zašto se N1 ne uključi više u slučaj, profesije "Prodavac, privatni izvršitelj? Ko su njihovi kupci, šta se dešava posle prodaje, sa tom imovinom i posebno na koji način se prodaje. Da li se plaća porez i porez na dobit? Ko sve učestvuje u tom mafijaškom, zelenaškom i iznuđivačkom prodajom. Šta radi po tom pitanju ozbiljnog kriminala, poreska i poreska policija? Spremni smo pomoći, ako vas zanima sada, najunosniji posao u Srbiji, a to je "Kupac i prodavac privatni izvršitelj." Bilo bi dobro da se mediji više zaiteresuju za ovu temu. Mislim da se isplati.
  • Zašto

    09.07.2019 22:57
    Veka
    Zašto 1 od 5 miliona ne podrži ljude koji se izbacuju iz svojih stanova, a da traje sudski postupak. Traži se samo da izvršenja budu odložena do donošenja konačne sudske presude. Posebno kada već postoji sudska odluka u korist oštećenog i čeka se pravosnažnost, zbog mogućnosti žalbe. Ako svi šetamo, svi moramo u svemu biti zajedno. STOP, PRIVATNIM IZVRŠITELJIMA!!!
  • A

    09.07.2019 21:09
    NS
    Žalosno, šta se u ovoj zemlji radi. Ostavite ljude i ovako su svi pod stresom i na ivici egzistencije. Gubi se posao, ako si politički nepodoban i tra_i se dlaka u jajetu. Ljudi se ubijaju od nemoći da dokažu istinu u ovoj korumpiranoj državi. Sud je sve samo nije nezavistan. Uglavnom su to dobre sudije i žele da rade svoj posao, kako treba, ali se politaka uvek meša. Ispašta narod. Privatni izvršitelji su politički poslušnici. Sud mora biti zadnja instanca, a ne sve na milost i ne milost izvršitelja.
  • Baka

    09.07.2019 20:55
    NS
    I izvršitelji će se vrlo skoro boriti za svoju imovinu, koju su bespravno stekli. Nikako ne bi smeli da insistiraju na iseljenju ljudi, dok postoji sudski postupak. Posebno ako je postoji sudska zabeležena zabrana prodaje imovine i to nedvosmislena. Dakle postoji sudsaka zabrana prodaje i privatni izvršitelj i preko sudske presude proda stan. Da li je moguće da niko ne poštuje sudske odluke. Zar je sudstvo toliko nisko palo i ćuti i trpi. Zamislite tu smelost privatne izvršiteljke, njena je poslednja, a ne sudska. E Srbijo moja, jadna li si.
  • NS

    09.07.2019 20:52
    @Долма
    Kolega, izgleda da si ti nov u Novom Sadu? Kamenjar je takav kakav je sada izgrađen u vreme Miloševića. Prelazak sa sojenica na ozbiljne kuće i kućerine je krenuo još pre bar trideset godina.
  • dragan perković

    09.07.2019 19:49
    A
    Zabeležili smo imena izvršilaca.Ne bi im savetovao da nastave sa poslovima jer će leteti iz svoje imovine naglavačke i ići u red pred kontejnerima.Po zakonu EU ničija imovina se ne može oduzeti pre sudske presude.I Nemci kojima je oduzeta imovina 45 koji nisu suđeni će morati biti vraćena imovina.
  • Sloba53

    09.07.2019 14:20
    Pravda
    AV još uvek ima 53 posto od izašlih birača ili 20 posto od ukupnog biračkog tela. Pa ko je onda kriv za ovo ?
  • Долма

    09.07.2019 14:12
    @Marko
    Било би лепо да се најпре сруше оне куће, тј. виле жутих и тајкуна на Камењаеу, где се башкаре на брањеном подручју, на коме је СЛУЧАЈНО забрањена градња.
    Дозволе за градњу су могли добити само уз жешћи криминал, јер су објекти који су се ту налазили биле малецке сојенице, односно привремени објекти изузетно мале квадратуре.
    По закону могли су се подићи објекти исте квадратуре на тој локацији, али не и овакво насеље.
    Ко је то дозволио?
    Рекао бих да су то искључиво жути (ДС) и црно-жути (ЛСВ).
    Зашто то грађани трпе?
    Они затварају плажу и праве своје приватне плаже и пристане, а СЛУЧАЈНО је све то супротно важећем закону.

    Савамала не може са овим да се пореди, јер тамо нису ни могли бити власници објеката (сем делимично 2-3 објекта), што је било такође под спором.

    На Камењару се ови ликови воде као власници тих кућерина на води, које бесправним насиљем спречавају грађане да се шетају уз обалу Дунава.

    Ово вам је под носом, ави се бавите тамо неком београдском четврти, која је деценијама резервисана за пацове, наркомане и проститутке.
  • Čika

    09.07.2019 08:06
    Promašena tema
    E, da je PRAVOSUĐE na vreme i efikasno odradilo svoj posao, do ovog konflikta ne bi ni došlo.
    A mi, umesto da jačamo pravosuđe izmišljamo novi represivni aparat - KOMUNALNU MILICIJU! Pa kad oni nastupe u skladu sa svojim ovlašćenjima i u situacijama sličnim onoj na Telepu, eto nama sreće (ako na vreme pobegnemo).
  • Deki

    08.07.2019 17:35
    Ljudi
    Nadam se da će građani postati solidarniji i sprečiti dalja izbacivanja, privatnih izvršitelja. Podržimo u većem broju združenu akciji Krov nad glavom.
  • Maki

    08.07.2019 16:01
    Stoka sns
    Vreme je za orudje da se banda unisti
  • Marko

    08.07.2019 13:50
    Policija
    U svemu ovome policija je baš "profesionalna". Samo se pitam gde ima je ta profesionalnost bila kada su fantomi rušili privatne kuće u Sava Mali. Nije lako udariti na fantome, ali se zato junače pred nezaštićenom ženom.
  • Лотре

    08.07.2019 13:33
    Наша посла
    Заједничка имовина, а онд ажена не жели да пусти мужа у стан, тј. кућу.
    Постави камере, па ако овај од провоцирања пукне и покуша да насилно уђе, она га пријави полицији за насиље, нудећи снимак камере као доказ.

    нажалост, овде као и у многим другим случајевима нису чиста посла.
  • SatelitBoy

    08.07.2019 13:33
    Ne znam ...
    ... o čemu se stvarno radi u konkretnom slučaju, ali činjenica je da oblast privatnog vlasništva uopšte nije uređena valjano kod nas. Deset godina se sudim po sudovima za svoju vlastitu dedovinu i očevinu koje sam bio vlasnik 1/1. Bivša supruga uspela je da izdejstvuje 1/6 naime bračne sutekovine, jer sam budala gradio i investirao u imovinu za vreme trajanja braka. Trenutno nisam u mogućnosti da koristim ni deo svoje imovine, iako ona koristi celu imovinu, jer ima šestinu idealnog dela, u prevodu ima pravo na sve. Čim priđem ona lažno prijavljuje nasilje i nikom ništa. Legalno potražujem razgraničenje, odnosno javnu prodaju, samo da se rešim svega toga, ali niste ni svesni kako se prava i pravda lako opstruišu, pa zato taj proces traje već deset godina!? Ako su izvršni organi nekog izbacili, po mom mišljenju, oni su sa pravom to uradili, jer je neko nekom povredio prava. I do toga se uopšte ne dolazi tako lako. Naravno, teško je to za one koji gube, ali otkud nekom pravo na tuđe? Svi lepo na sud, prodajte, podelite i svako svojim putem. To je najpoštenije. Hteli smo kapitalizam, pa zašto se onda i ne ponašamo tako?
  • Stiv

    08.07.2019 13:09
    Izvrsitelji
    Ma ovo je kao za vreme nacista neznas ko i kada ceti uci u stan sve se namesta ja sam rekao jos pre u komentearima o izvrsiteljskoj mafiji dok se nedesi neka tragedija ozbiljnih namera ovi se nejce zaustaviti lako. Svaka cast omladini iz krova ali jako je tesko ljudi su vise spreni i na najgori scenario to jest od njih 10 jedan je moj nemamo vise sta izgubiti treba sto pre dase ukinu dok nebude kasno za sve. Pa onda dzaba pisanje razgovori psihologa itd narod nema vise paraaa.....
  • Vuki

    08.07.2019 12:36
    Udruzenje krov nad glavom ometa coveka da udje u svoju kuću?
  • Mile

    08.07.2019 12:31
    Pa ako je zajednicka kuca, trebali su dobrovoljno da daju kljuceve, a ne da ga izvrsitelj na silu uvodi u njegovu kucu.
  • Cut

    08.07.2019 12:31
    samo spavaj tuzni narode
  • /

    08.07.2019 12:25
    /
    ma da, kada je u centru onda su jadni ljudi a kada je na telepu onda su porodicni problemi
  • fuj

    08.07.2019 12:20
    Janičari, zulumćari i haračlije
  • ex chapman

    08.07.2019 12:19
    PRIVATNI izvršitelj
    PRVIATNIM izvršiteljima treba stati u kVaj!
    ovde jeste najtužnije što se to sve dešava u okviru porodice. međutim okolnosti ovog konkretnog slučaja nemaju veze sa činjenicom da PRIVATNI izvršitelji funkcionišu kao mafijaški uterivači - van normalnog pravnog poretka! a najčešće nisu zadovoljni ni tim preširokim ovlašćenjima koja su im data, nego bezočno krše zakone u interesu onoga ko ih plaća. neću sad opet da ponavljam primere, koga zanima lako će naći hiljadu vesti o tome na netu!
  • devet krugova pakla

    08.07.2019 12:18
    Zbog ovakvog horora bilo gde u Evropi hiljade ljudi bi momentalno izaslo na ulice .
    Ali kod nas ne : vaznije je sedeti u kaficu i biti vidjen kad se lap-top stavi na sto .
  • Dejan

    08.07.2019 11:52
    servusi
    Ovde je problem medjuljudski odnosi i nikakve nema veze sa izvrsiteljima, bankarima i ostalima ! Ovakvih primera ima u svakoj trecoj familiji ! Papir trpi sve, kraj price! Platicu ti sutra, dolazim za 15 min, majke mi, to kad cujete znajte da se srbin i da laze
  • Bujke

    08.07.2019 11:48
    Namćor
    Ma ovo je ko španska serija a vi lupate pozitivne ocene verujem da 99 posto ljudi ne shvata o čemu se ovde radi
  • Pera

    08.07.2019 11:44
    ako si upravu
    Sve aktere iz dokumentacije postupka zans poimence, to se da lepim putem resiti. Ne treba se inatiti.
  • teror u

    08.07.2019 11:44
    smrdistanu
    kad ne hvataju babe sto prodaju jaja policajci onda idu da izbacuju ljude iz stanova .
  • Savamala

    08.07.2019 11:28
    "...da su pomoćnici izvršitelja zamenili brave, a da je asistiralo najmanje dvadesetak policajaca..."

    koliko policajaca je asistiralo prilikom poziva u pomoc ?
  • Tužan

    08.07.2019 11:27
    Izvršitelji jači od prvade
    Pravni sitem je u Srbiji disharmoničan i razbijen uvođenjem Izvršitelja. Oni su postavljeni van odnosno iznad Zakona i Ustava. Pri tom nerazumno mnogo plaćeni.
  • Neša

    08.07.2019 11:25
    Ah...
    U Antisistemu sve je naopako, on radi protiv sebe samog i onih koji ga čine.
  • Građanin

    08.07.2019 11:17
    strašno
    Ovo je pokazatelj da živimo u zemlji
    gde bilo ko može da oduzme tvoju imovinu,
    i da je korupcija i nepoštovanje zakona
    Silom se oduzima omovina, i ljudi nezaštićeni od nasilja
    Strašno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna